Word een kringloopexpert #2 - Waar begin je?

Word een kringloopexpert #2 - Waar begin je?

Vorige week zijn we gestart met een nieuwe serie. In 8 weken tijd maken we van jou een expert in de kringloopwinkel. Elke vrijdag krijg je een nieuwe tip. Ben je altijd teveel tijd kwijt in de kringloop? Zie je door de troep de pareltjes niet meer? Koop je teveel? Weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je!

Vandaag tip 2: Waar begin je?

Als we een kringloopwinkel binnenstappen, zeker als het er een is waar we nog nooit geweest zijn, dan duizelt het al snel voor onze ogen. Zo veel spullen, zo veel prikkels, zo veel... troep! Hoe weet je nou waar je moet beginnen?

Begin door rust te creëren in je hoofd. Laat je ogen nog niet door de winkel zoeven, maar zet eerst je oriëntatiegevoel aan. Elke kringloopwinkel heeft zijn eigen indeling met afdelingen. Gun jezelf bij binnenkomst 1 minuut de tijd om globaal de indeling van de winkel tot je te nemen. Loop desnoods alvast een rondje. Kijk daarbij eerst naar wat voor type spullen er staat, en ga nog niet naar specifieke items kijken. Dan heb je het aanbod en hoeveelheid van spullen alvast in gedachten.

Kijk altijd in de vitrine-kasten. Daar staan doorgaans al wat unieke items in die je niet wil missen.

Kom je vaker in dezelfde winkel? Kijk dan of de spullen rouleren. Als je merkt dat er van iets steeds meer en meer bij komt, is de kans groot dat daar de pareltjes al uit zijn gehaald en de minder interessante spullen blijven liggen. Bijvoorbeeld: stapels en stapels boeken, ongeordende bergen kleding, kasten vol bloempotten. Tenzij je veel tijd hebt, kun je dit prima overslaan.

Heb je je georiënteerd? Dan is het tijd om meer gedetailleerd te kijken. Hoe je precies vindt wat je zoekt vertellen we in een volgend deel!

💪🌎❤️

Heb je aanvullende tips? Comments? Post ze hieronder! ⬇ Moeten je vrienden deze serie ook volgen? Deel onze post!

Waarom doen we dit? Kringloopshoppen is heel duurzaam. Het kopen van nieuwe spullen is de grootste impact op onze footprint. Dus het geven van een nieuwe bestemming aan spullen die al gemaakt zijn, in plaats van het kopen van nieuwe, is een van de beste dingen die je kunt doen. Samen met de experts van Zero Waste Nederland geven we je beste tips.


Reacties

  1. R

    Ruud Versteeg (0 reviews) 4 September 2019

    Een kringloop starten is niet levensvatbaar als het een kleine ruimte is met een ruimte van 800 m2 trek je meer publiek doordat je meer veelzijdigheid op de ordelijke manier kunt aanbieden en hierbij klanten prikkelen tot "smufgedrag". Kleine kringloops van onbeveer max 200 m2 lopen meer kans op failissement.

Reageer