Word een kringloopexpert #4 - Inside information

Word een kringloopexpert #4 - Inside information

We zitten midden in een toffe serie: In 8 weken tijd maken we van jou een expert in de kringloopwinkel. Elke vrijdag krijg je een nieuwe tip. Ben je altijd teveel tijd kwijt in de kringloop? Zie je door de troep de pareltjes niet meer? Koop je teveel? Weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je!

Vandaag tip 4: Get inside information

Een mooie kringloopvondst doen is vaak een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn. Dat toeval zou je zeggen. Maar je kunt het toeval ook een handje helpen. Hoe?
Om je succeskansen te vergroten is het belangrijk om de juiste informatie te hebben. Word vrienden met het winkelpersoneel, maak een praatje en stel al je vragen!

Wat wil je weten?

  • Vraag op welke dagen de nieuwe spullen de winkel in worden gebracht. Zo voorkom je dat je altijd net achter het net vist.
  • Vraag waar de spullen worden gezet/gehangen die nieuw binnen worden gebracht. Met de nieuwe kledingstukken bijvoorbeeld: Hangen ze vooraan, of worden ze tussen alle andere spullen gehangen. Als je dit weet, kan je dat heel veel tijd besparen!
  • Veel kringloopwinkels hanteren een systeem met gekleurde stickers of labels om te weten hoe lang een item al in de schappen staat of in de bakken ligt. Dit zorgt voor een gezonde roulatie. Vraag of ze zo'n systeem hebben en waar je als klant op moet letten voor de meest recent binnengebrachte spullen.
  • Ook over de gekleurde labels: Er zijn winkels waar elke 2 weken een andere kleur label in de uitverkoop gaat. Dan worden alle items met die kleur label nog verder afgeprijsd, waardoor je het bijna voor nop mee kunt nemen.

Zo! Nu ben jij de concurrentie een stapje voor en heb jij meer kans die pareltjes te vinden.

šŸ’ŖšŸŒā¤ļø

Heb je aanvullende tips? Comments? Post ze hieronder! ā¬‡ļø Moeten je vrienden deze serie ook volgen? Deel onze post!

Waarom doen we dit?Ā Kringloopshoppen is heel duurzaam. Het kopen van nieuwe spullen is de grootste impact op onze footprint. Dus het geven van een nieuwe bestemming aan spullen die al gemaakt zijn, in plaats van het kopen van nieuwe, is een van de beste dingen die je kunt doen. Samen met de experts van Zero Waste Nederland geven we je beste tips.


Reacties

  1. H

    Henk (0 reviews) 4 Oktober 2019

    Leuke serie & handige tips

Reageer