Word een kringloopexpert #3 - De rem

Word een kringloopexpert #3 - De rem

We zitten midden in een toffe serie: In 8 weken tijd maken we van jou een expert in de kringloopwinkel. Elke vrijdag krijg je een nieuwe tip. Ben je altijd teveel tijd kwijt in de kringloop? Zie je door de troep de pareltjes niet meer? Koop je teveel? Weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je!

Vandaag tip 3: De rem

In de kringloopwinkel vind je de leukste dingen voor heel weinig geld. Het is dus heel lastig om je vondsten te laten staan. Kom jij ook altijd met teveel spullen thuis? Dan zijn deze tips voor jou!

  • Neem van te voren een maximum bedrag in je hoofd wat je hebt te besteden of wilt uitgeven. Of neem alleen contant geld mee dat je van te voren bedacht heb maximaal te willen besteden.
  • Kom met de fiets of OV, niet met de auto. Dan kun je ook niet al te veel meenemen.
  • Bedenk bij alles wat je overweegt te kopen: Past het bij mijn interieur? (meubels, decoratie); Ga ik het ook echt dragen? (kleding, schoenen); Ga ik het echt gebruiken? (gebruiksartikelen)
  • Koop geen kleding die toch niet 100% lekker zit of perfect past, ook al is het een koopje. Je hebt er echt niks aan!
  • Als je verzamelaar bent, koop dan alleen de objecten die in jouw verzameling passen. Voor je het weet ben je weer een nieuwe verzameling gestart...
  • Maak een lijstje met spullen die je wilt hebben of nodig hebt en houd je daar strikt aan.
  • Bij twijfel, niet kopen. De ervaring leert dat je meestal later toch alweer vergeten bent dat je over dat artikel aan het twijfelen was. Heb je er toch spijt van dat je het niet gekocht heb, bedenk dan dat je je weer wat geld bespaard heb ;)

šŸ’ŖšŸŒā¤ļø

Heb je aanvullende tips? Comments? Post ze hieronder! ā¬‡ļø Moeten je vrienden deze serie ook volgen? Deel onze post!

Waarom doen we dit?Ā Kringloopshoppen is heel duurzaam. Het kopen van nieuwe spullen is de grootste impact op onze footprint. Dus het geven van een nieuwe bestemming aan spullen die al gemaakt zijn, in plaats van het kopen van nieuwe, is een van de beste dingen die je kunt doen. Samen met de experts van Zero Waste Nederland geven we je beste tips.


Reacties

Plaats als eerste een reactie op het artikel Word een kringloopexpert #3 - De rem.

Reageer