Word een kringloopexpert #6 - Denk Vooruit

Word een kringloopexpert #6 - Denk Vooruit

We zitten midden in een toffe serie: In 8 weken tijd maken we van jou een expert in de kringloopwinkel. Elke vrijdag krijg je een nieuwe tip. Ben je altijd teveel tijd kwijt in de kringloop? Zie je door de troep de pareltjes niet meer? Koop je teveel? Weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je!

Vandaag tip 6: Denk Vooruit

Herken je dat? Je hebt iets specifieks nodig. Iets voor een themafeest, of een kledingstuk voor bij die schoenen die je al hebt, iets voor een kraamvisite of verjaardag, of iets voor kerst. Je wil het niet nieuw kopen, dus je gaat naar de kringloop. En natuurlijk is wat jij zoekt nergens te vinden.

Als kringloopshopper ben je afhankelijk van wat er dan net binnen is. Timing is van belang. En geluk natuurlijk, maar het geluk kun je een handje helpen.

Onze tip: Denk vooruit.

Iets verder uitgewerkt? Ok dan!

  • Voordat je naar de kringloopwinkel gaat, bedenk bij jezelf wat er de komende tijd allemaal aan zit te komen. Een chique etentje waar je wil schitteren? Een themafeest? Ga je in de zomer hiken/kamperen? Heeft een vriendin verteld dat ze zwanger is? Dan kun je alvast uitkijken naar die spulletjes, want als je iets NU direct nodig hebt, is de kans aanwezig dat je het net niet kunt vinden.
  • Begin op tijd. Hoe specifieker iets is dat je zoekt, hoe meer tijd je nodig hebt. Heb geduld!
  • Vraag eventueel het personeel je te helpen of te attenderen als iets binnenkomt. Soms doen ze dat!
  • Lijstjes zijn heel handig. Bepaal van tevoren wat je precies wilt hebben, schrijf het op. Bepaal ook de stijl/model/kleur van wat je zoekt. Lijstjes kun je ook digitaal maken, bijvoorbeeld met de app ColorNote.
  • Ben je op zoek naar een cadeau voor een ander? Neem bijv. een foto mee van de huiskamer van een persoon waarvoor je een cadeau wilt kopen. Dan kun je zien of iets matcht bij zijn of haar inrichting.
  • Shop je in opdracht ? Houd een lijstje bij met spullen die de ander zoekt. Voor een ander is het altijd lastiger onthouden.

Tenslotte: Bepaalde periodes van het jaar staat de kringloopwinkel vol met spullen voor kerst, Pasen, Carnaval, EK, Halloween, Valentijnsdag enzovoort. Dat is natuurlijk handig en heel attent. Toch heb je net iets meer kans om iets bijzonders te vinden buiten het seizoen, en voor iets minder geld ook.... Just sayin'.

Doe er je voordeel mee. Een voorbereid mens...!

šŸ’ŖšŸŒā¤ļø

Heb je aanvullende tips? Comments? Post ze hieronder! ā¬‡ļø Moeten je vrienden deze serie ook volgen? Deel onze post!

Waarom doen we dit?Ā Kringloopshoppen is heel duurzaam. Het kopen van nieuwe spullen is de grootste impact op onze footprint. Dus het geven van een nieuwe bestemming aan spullen die al gemaakt zijn, in plaats van het kopen van nieuwe, is een van de beste dingen die je kunt doen. Samen met de experts van Zero Waste Nederland geven we je beste tips.


Reacties

Plaats als eerste een reactie op het artikel Word een kringloopexpert #6 - Denk Vooruit.

Reageer