Week Zonder Afval

Evenement

Info

Maandag 31 mei 2021 t/m zondag 6 juni 2021
weekzonderafval.nl
Info bewerken

Over Week Zonder Afval

Let op het volgende
Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Toon alle agenda items.

Maandag 31 mei begint de Week Zonder Afval! Jaarlijks gooien we per persoon bijna 490 kilo afval weg. Gelukkig kunnen we al een hoop afval besparen door tweedehands spullen te (ver)kopen. Maar wist je dat er nog meer simpele tips zijn om je afvalberg een flink stuk kleiner te maken? Koop bijvoorbeeld vaker tweedehands, print slimmer, organiseer een online kledingruil, kies voor herbruikbare verpakkingen of repareer kapotte spullen. In de landelijke Week Zonder Afval, van 31 mei t/m 6 juni, proberen we samen deze tips uit om zo minder afval weg te gooien.

Doe jij als consument, als kringloopwinkel of als tweedehands winkel ook mee? Kijk dan eens op weekzonderafval.nl of zet een speciale actie op in je eigen winkel: organiseer een modeshow, deel gratis koffie en thee uit, of geef een kortings- of winactie. Op weekzonderafval.nl verschijnt ook nog een toolkit met leuke materialen om te delen.

Tips voor de Week Zonder Afval

Om de afvalberg te laten slinken wil Milieu Centraal zoveel mogelijk mensen stimuleren om vaker tweedehands te kopen. Deze tips staan dan ook in de schijnwerpers tijdens de Week Zonder Afval.

Meer evenementen

Ontdek meer gezellige evenementen in de buurt.


Anderen bezochten ook