Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist

8.4 Kringloopwinkel Lemmer, Friesland

Agenda

Er zijn geen kortingsacties of evenementen bij Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist.

 Toevoegen

Adres en contact

Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist
Lemsterpad 22
8531AA Lemmer
Plan Route
0514 - 534 112
kringlooplemmer.nl
Info bewerken

Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist in Lemmer

Over Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist

Wat is Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist

Ecologisch kringloopcentrum de KuubsKist in Lemmer is een van de grootste kringloopbelevingen van Nederland. Met meer dan vierduizend! vierkante meter inspirerende en smaakvol ingerichte themaloodsen. Geen dag is bij ons hetzelfde en het aanbod wisselt bijna per uur. Curiosa, retro, kleding, kunst, speelgoed, boeken, cd’s, platen, dvd’s, hebbedingetjes, meubels enz., voor iedereen en voor iedere beurs wat wils. Onze filosofie is dat de wereld ons slechts tijdelijk ter beschikking staat en dat we er dus verantwoord mee om moeten gaan willen we onze kinderen een leefbare toekomst bieden. Hierbij is verantwoorde recycling en hergebruik van goederen een voorwaarde.

Wij vinden het belangrijk om daarom onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Dit doen we door naast het hergebruiken van goederen, onze afvalstroom zoveel mogelijk te recyclen en gebruik te maken van biologische schoonmaakmiddelen, biologische thee en koffie in ons koffiecafé en personeelskantine, ecologisch toiletpapier enz. enz. Kortgeleden is de bestaande verlichting geheel vervangen door ledverlichting. Deze bewustwording is een continuproces en wordt constant verfijnd om ons milieu zo beperkt mogelijk te belasten.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat we een plaats kunnen bieden aan mensen die op een respectvolle wijze mee kunnen bouwen aan deze filosofie en daarbij binnen ons bedrijf ervaring op kunnen doen in sociale en praktische vaardigheden om op deze manier wellicht door te kunnen stromen naar een betaalde functie elders in de maatschappij.

Deze filosofie is samen te vatten in 3 basisprincipes: Duurzaamheid, Respect voor mens & milieu en Maatschappelijk ondernemen.

Duurzaamheid

Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel en dat zie je overal terug. Van de biologische koffie en thee in ons gezellige koffiecafé tot het toiletpapier, het maximale hergebruik van goederen en de gerecyclede materialen die in het interieur (her)gebruikt worden.

Respect voor mens en milieu

Respect voor mens en milieu staat bij ons centraal. Door te recyclen en opnieuw beschikbaar stellen van gebruikte goederen geven we mensen met een kleine beurs gelegenheid om op een betaalbare manier hun leven in te richten. Daarnaast integreren we het begrip duurzaamheid zover mogelijk in onze bedrijfsvoering om te komen tot een minimale belasting van het milieu. Zo worden restmaterialen zoals textiel, metaal, hout, glas e.d. die onverkoopbaar zijn apart verzameld en afgevoerd, zodat deze opnieuw gerecycled worden in diverse nieuwe producten. Op deze manier maak je van afval, grondstoffen.

Maatschappelijk ondernemen

Wij vinden sociaal, maatschappelijk ondernemen belangrijk. Daarom willen we, zowel voor de klanten als voor onze medewerkers, een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar men op gelijkwaardige basis kan samenwerken. Respect voor de eigenheid van eenieder is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. Bij De KuubsKist werken mensen van uiteenlopende leeftijden en met diverse achtergronden. Alle medewerkers leveren op hun eigen wijze en naar eigen mogelijkheden en beperkingen een waardevolle, creatieve en gewaardeerde bijdrage.

Sociaal maatschappelijk ondernemen houdt voor De KuubsKist in dat wij ons inzetten om veilige en prettige arbeidsplaatsen te creëren, waar mensen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo kunnen werken. En van waaruit zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Beleving

De winkel heeft een heel eigen gezicht waarbij de klant, inspiratie en het thuisgevoel voor ons erg belangrijk zijn. De winkel is onze inkomstenbron en zorgt voor de financiering van onze wijze van maatschappelijk ondernemen. Samen met ons team proberen we iedere dag om je bezoek aan onze winkel tot een aangename belevenis te maken.

Onze missie is om je een inspirerende, verrassende en complete kringloopbeleving te bieden vanuit een ecologisch maatschappelijk verantwoord perspectief. De kringloop als dagje uit! Lekker sneupen en inspiratie opdoen in de meest veelzijdige kringloop beleving van Nederland.

De winkel heeft een oppervlakte van ongeveer 4.000 m2.

Zie je onjuiste informatie op deze pagina? Help andere bezoekers door dit te verbeteren via de knop 'Aanpassen' hieronder.

Diensten en faciliteiten

 • Koffiehoek
 • Ophaalservice
 • Parkeerplaats
 • Spullen brengen
 • Eetgelegenheid
Beschikt Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist over een toilet voor bezoekers?

Wat is er bij Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist te vinden?

 • Boeken
 • Gereedschappen
 • Huis- en inrichting
 • Huishoudelijke apparaten
 • Kleding
 • Meubels
 • Muziek
 • Speelgoed
Zijn er bij Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist tweedehands bouwmaterialen te koop?

Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist op social media

Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist is ook te vinden op social media. Volg het laatste nieuws rondom de winkel op Facebook en Instagram.


Openingstijden

De volgende openingstijden van Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist in Lemmer voor verkoop van spullen zijn bij ons bekend. Het is mogelijk om je spullen in te leveren bij Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist. Druk hiervoor op het onderstaande tabblad 'Inname goederen'.

Deze week Volgende week
Maandag 10.00-17.00 10.00-17.00
Dinsdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Woensdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Donderdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Vrijdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Zaterdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Zondag gesloten gesloten
Deze week Volgende week
Maandag 10.00-17.00 10.00-17.00
Dinsdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Woensdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Donderdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Vrijdag 10.00-17.00 10.00-17.00
Zaterdag gesloten gesloten
Zondag gesloten gesloten
Info bewerken

Reviews

Bezoekers geven Ecologisch Kringloopcentrum de KuubsKist een 8.4

Producten 8.0
Service 8.5
Uiterlijk 8.8

P

Pieter (20 reviews) 0 Augustus 2021

Prima kringloop met groot aanbod van spullen in alle categorieën. Elektra is mager. Retro, servies, meubels, boeken, huishoudspullen - alles is er wel. Personeel is vriendelijk.


A

Annet (1 review) 1 Juli 2020

Leuke winkel,mooi gemaakt.


S

Sjoukje van der Veen (1 review) 1 Maart 2020

Baby en kinderspeelgoed


W

Willem de Wolf (3 reviews) 2 Maart 2020

Ik kom er graag !

Schrijf een review

Welk cijfer van 1 tot en met 10 geef jij de winkel?

Kortingsacties bij andere winkels

Kringloopwinkels in de buurt

Rommelmarkten in de buurt

Tweedehands winkels in de buurt