Waar kan ik mijn spullen inleveren?

Spullen inleveren kan bij de meeste kringloopwinkels. Elke kringloop heeft zijn eigen methode om gebruikte spullen in te zamelen.

Kringloopwinkels kunnen voor de inname van spullen andere tijden hanteren dan de openingstijden van de winkel zelf. Sommige winkels hebben voor de inname een speciale dag in de week. Bij andere winkels zijn er juist meer inname dagen dan dat de winkel zelf geopend is. Zo hebben de werknemers in de winkel de tijd de spullen uit te zoeken, eventueel schoon te maken, een prijs te bepalen, in een computersysteem te zetten en uit te stallen in de showroom.

Welke spullen neemt een kringloopwinkel in

Niet alle spullen worden ingenomen door kringloopwinkels. Een winkel kijkt of de spullen geschikt zijn voor verkoop. Je hebt als winkel niks aan een showroom vol spullen die niet verkocht worden. Bij een goede kringloopwinkel rouleren de artikelen met regelmaat, zodat klanten telkens opnieuw de winkel bezoeken. Een winkel bepaalt zelf wat ze wel en niet innemen. Weet u niet zeker of een winkel uw spullen wil aannemen, vraag vooraf welke spullen de winkel inneemt om misverstanden te voorkomen.

Meestal worden de meest gangbare spullen wel ingenomen, mits ze er goed uitzien. Speelgoed, decoratie, servies, boeken, elpee's, cd's en kleding zijn bijna in elke kringloopwinkel welkom. Meubels zijn populair in kringloopwinkels, maar door de omvang kan niet alles worden ingenomen. Een kringloop moet daar immers wel de ruimte voor hebben. Minder populaire artikelen zijn bijvoorbeeld oude televisies en orgels.

Dichtstbijzijnde winkel

Wil je weten welke kringloopwinkels er bij jouw in de buurt zitten? Ga naar het begin en ontdek de winkel in uw buurt.

Spullen laten ophalen

Als je zelf niet in staat bent om spullen te komen brengen, omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent of geen vervoer heeft, bieden veel kringloopwinkels een ophaalservice. Wil je weten of de winkel bij jou in de buurt deze dienst verleent, neem dan contact op met de winkel zelf. Wij hebben van de meeste winkels het telefoonnummer en e-mailadres vermeld staan op deze website.